Retningslinjer for medlemmer

Frie Forfattere er en samling forfattere, der har besluttet sig for at markedsføre deres værker gratis eller meget billigt blandt andet gennem bloggen frieforfattere.wordpress.com.

Hvis du vil være med kan du tilmelde dig som administrator af siden med ret til at: udforme designet, lave din egen forfatterside, lave andre relevante sider, oploade links til dine bøgers salgssider eller andre relevante sider  samt i det hele taget deltage i udviklingen af denne ide på lige fod med alle andre tilknyttede forfattere. Du kan læse hvordan du tilmelder dig her.

Ideer og konstruktive forslag er altid velkomne, ligeledes ideer til designet af hjemmesiden, dem kan man afprøve på vores søsterside forfatterdebatten.wordpress.com den er simpelthen til at lege med.

Det koster 100 kr. at være med årligt, som gerne skulle betales indenfor de første 3 mdr.’s tid, man er med. Disse penge går til f.eks. pressemeddelelser, reklamer for frie forfattere, opgradering af hjemmesiden, når det er absolut nødvendigt, osv.

Frie Forfattere er et demokrati. Hvis der er beslutninger, der skal tages, der vedrører os alle, skal det til afstemning. Disse afstemninger foregår på forfatterdebatten, hvis det handler om udformning af hjemmesiden eller brugen af diverse PR-platforme o.l.. Der  vil blive sat en tidsfrist for afstemningen. Majoriteten af dem der har stemt, vinder. I tilfælde af et lige antal stemmer forsøger vi at finde en 3. mulighed, hvis det kan lade sig gøre.

Andre ting behandles på den ordinære eller ekstraordinære generalforsamling.

Nogle Frie Forfattere udgiver selv deres værker gennem forskellige udgiver-platforme som SaxoPublish, createspace (Amazon), smashwords, gopublish m.fl. eller på flere at platformene på en gang. Det er også muligt at udgive direkte fra Frie Forfattere, men vær der opmærksom på at man selv skal sørge for ISBN nr. sikkerhed, betalingsmulighed (f.eks. Paypal, girokort e.l.) Fordelen ved dette er at man får de fleste af de penge kunden betaler, hvorimod andre platforme ofte tager 30 % men så får man hele pakken med ISBN numre, betalingsmodul, formateringsværktøjer stillet til rådighed. Da man selv sætte prisen er det jo nemt nok at sætte den op med 30% så man får det man vil have.

Enhver Fri Forfatter har selv ansvaret for at lægge indhold op på deres forfattersider, i boghandlen, under kommende udgivelser, samt sørge for at opdatere indholdet. Der opfodres også til at skrive et indlæg på forsiden, hvor der gerne skulle komme en masse relevant og gerne underholdende tekst, som vil tiltrække potentielle læsere og holde disse læseres interesse fanget.

Hvis man ikke lige synes man er helt fabelagtig til IT er der selvfølgelig hjælp at hente. Enten hos de andre brugere eller en af webmasterne. Man kan som regel møde en af medlemmerne i facebook-gruppen: Frie Forfattere mellem 8 og 24.

Ligeledes er det alles opgave at udbrede kendskabet til Frie Forfattere i deres netværk, gerne både professionelt og privat. Der er dog nogle retningslinjer vi følger i forhold til dette:

  1. Ingen spam: Hvis Frie Forfattere har opbygget en e-mailliste til læsere som ønsker f.eks. vores magasin, er det bare ikke i orden at bruge denne til ens egne formål. I stedet kan man måske få en annonce i magasinet, hvis det er litteraturrelevant. Ellers ikke.
  2. Man skal helst heller ikke skal spamme sine venner med info om Frie Forfattere, med mindre de udtrykker et klart ønske om at få alt at vide om hvad der sker på bloggen. Men så kan man bare invitere dem til at blive Follower eller melde sig ind, som en der gerne vil hjælpe, men ikke nødvendigvis er forfatter.
  3. Tal ikke grimt om Frie Forfattere. Hvis du har klager eller er irriteret over noget, eller der er et andet medlem, der chikanerer dig, så tag det op i Facebook gruppen eller med personen, vi er altid under udvikling.

Da vi er et PR fællesskab, handler det  selvfølgelig om at få folk til at komme på frieforfattere.wordpress.com. Hver uge har vi et gratis weekendtilbud. Det kan være en novelle eller en artikel eller andet. Det skulle gerne deles på Facebook og/eller andre sociale netværk.

Jo mere man er aktiv på bloggen med at skrive indlæg, lave kommende udgivelser osv. Jo mere bliver man synlig. Dvs. det er meget fint at have sine bøger liggende og sin forfatterside på plads, men at få en artikel eller novelle på forsiden og en direkte reklame fra resten af gruppens medlemmer er en af de måder, hvor man på Frie Forfattere kan gøre sit eget forfatterskab synligt. Det sidste sikrer også at der hele tiden sker noget. Og så vil besøgende oftere vende tilbage.

Fra starten er der er nogle ting der skal laves. Nogle sider skal oprettes og nogle boglister skal opdateres når du starter med at være en del af Frie Forfatter gruppen. For den erfarne WordPress bruger tager de ting nok ½-1½ time, alt efter hvor mange bøger der skal lægges ind og hvor meget man kan tage fra andre steder, man har lagt sine ting.

For dem der ikke er så ferme til IT eller synes WordPress er et bøvlet system, kan det betale sig at dele de forskellige trin op over flere dage, altså en ting ad gangen.

Som del af denne gruppe har du også en forpligtelse over for de andre medlemmer, til at dele det gratis weekendtilbud, men selvfølgelig er det ikke alt man deler med alle. Hvis du er skolelærer er der f.eks. ingen grund til at dele weekendtilbud i kategorien Erotisk litteratur med sin 5-klasses facebookgruppe.


Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.