Regnvejrsby

Paraplyer krydser klinge. Biler kreerer vandkunst på forbipasserende. Baggårdskatte har søgt ly bag skraldebøtterne. En ny bæk fosser muntert afsted. Ikke vand nok til at drukne sorger. Dråber render ned ad nakken. Forkølelser og influenza kommer i form. Til at tude over. Blæsten tuder med. Ingen ser hinanden. Bøjede hoveder. Satans regn. Butiksruderne lokker med lys og varme. Har du penge, så kan du få. Løbende kvinde. Men bussen er lige kørt. Der er langt til Valby. Regnvejr og mandag. Ren Solitudevej. Døren åbnes hos Bog og Idé. Mand ud med pakke og paraply. Åbner sidste. Taber første i en vandpyt. Bander lavmælt. Gennemblødt litteratur. Bandemedlemmer skutter sig. Hytter sig. Ingen skudveksling. Intet knivoverfald. Barnevogn styres ind i paraply. Se dig da for. Baby græder. Vaklende stilethæle klaprer. Og uden overtøj. I det Herrens vejr. Mariehønegummistøvler tramper fornøjet rundt i en vandpyt. Pyt. der er nok af dem. Kvinde møder mand. Der krammes. Øv. Hvor er du våd. Latter. Der er ikke noget at le ad. Vand i øjnene. Valne fingre. Frysende mennesker. Henvist til kolde dråber. Det er en kold tid, som vi lever i. Rødt lys. Ingen reagerer. Vader bare over. DYYYYYT. Idiot. Teenagepiger fniser. Ungdommen nu til dags. Stokke giver takten til slæbende fødders skridt. Weekendbranderten snubler og kravler i sølet. Den var nok høj i går. Levende døde, trætte miner til slet spil. Alles kamp mod alle.

Hun lyser. Rød og gul og grøn. Slentrende gennem floder. Nynnende sin egen melodi.

Elsker regnvejrsbyen.

 

 

 

Reklamer

31 svar til Regnvejrsby

 1. Livsglæde siger:

  Kære Anni
  Også du kommer godt rundt i hjørnerne af byen. Det er ikke kun et ‘overvågningsbillede’ for ind imellem er der “én” der forholder sig til og synes noget om det der sker. På en fin og billedrig måde fører du mig igennem trængslerne, som jeg mest opfatter i sort/hvid indtil ‘hun’ dukker op og ændrer hele billedet til et kalejdioskop af farver og musik.

  Tak for en herlig tur gennem byen.

  Kh Livsglæde

  • anniprintz siger:

   Kære Livsglæde
   Fik det skrevet, men ikke helt gennemtænkt- og ført. Er dog glad for, at jeg er på igen. Tak fordi du læste med.
   kh Anni
   PS Håber, du har det bedre.

 2. hilleborg siger:

  Kære Anni
  En fin beskrivelse af byen i regn.
  Du kommer med det ene dejlige billede efter det andet. Lige sådan er der i byen på en regnvejrsdag. Jeg føler også at det er skrevet med kærlighed.
  Kh Hilleborg

 3. jesperodlp siger:

  Hej Anni

  Stilrent og gennemført. Sætningerne drypper i fin rytme, forbundet med regnens logik. Meget distant beretter. Og en pointe til sidst: elsker regnsvejrsbyen; en følelse der binder det hele sammen og ændrer det lidt kedelige, grå regnvejr til noget ønskeligt.

  En smuk tekst og jeg nød hvordan du skabte en uventet pointe til slut, hvor “hun” træder ind i teksten, en slags jeg, en person, men set langt borte fra. Beundringsværdigt bybillede.

  De bedste hilsener
  jesper o

  • anniprintz siger:

   Kære Jesper
   Tusind tak for din fine kommentar. Netop sådan var teksten tænkt.
   kh Anni
   pS Det er helt befriende at skrive igen efter alt det vrøvl.

 4. jesperodlp siger:

  – “meget kort” skriver du, Anni. Men præcis den rigtige længde så oplevelsen står helt klart og intet unødvendigt bliver slæbt med ind i teksten, intet der kan kvæle den. Hvor lang eller kort en tekst er, er en del af kunsten.
  j o

 5. marieengling siger:

  Kære Anni
  En fortættet tekst, som fint skifter mellem opjektive ydre og subjektive indre iagttagelser. Det synes jeg er godt fundet på. Godt storbybillede.
  Kh
  Marie

 6. Kære Anni, din historie er som en filmisk collage, en fotocollage af billeder på en regnvejrsdag i byen. Måske hende der lyser og nynner sin egen melodi som viser sine egne storbyindtryk? Jeg kan høre dit storby billede, og ane en melodi …Jeg kan godt li’ dette stykke storby mosaik; det er elegant leveret synes jeg, kh Carlo Mihlo

  • anniprintz siger:

   Kære Carsten
   Tak skal du have. Jeg kunne godt tænke mig en gang at gøre mere ved teksten, men vi får se.
   kh Anni

 7. millemoses siger:

  Hej Anni
  Fint og poetisk. Jeg ved ikke, hvad man kalder stilen, men i min optik er den “annisk”
  tak for læsningen og vi skrives ved
  kh hende der er lidt ældre end dig

 8. ninasander siger:

  Hej Anni.
  jeg kan godt lide det overvældende mylder af sansninger din fortæller lader regne ned over læseren. Og så den fine perspektivering til sidst: kærlighedsærklæringen til nuet og den by hun befinder sig i.
  Det føles som om du har kreeret din tekst over en assosiationskæde af ord over: Byen – paraplyer, biler – baggårdskatte – bæk osv. Sammenhængen i teksten er assosiationerne og sansningerne.
  Super god ide. Det giver tempo og fornemmelse af mylder og mange mennesker.
  Fin læsning
  Vh Nnina

 9. Hu hej, der er fart over feltet her i dit herlige bybillede. Men hun som lyser. Rød og gul og grøn, har en indre ro, som giver hende lov til at slentre gennem floder. Nynnende sin egen melodi. Det er meget smukt ❤

 10. ellaesb siger:

  Hej Anni,
  Jamen uha da, alle de billeder. Du har det hele med og oven i købet i bevægelse, man ser videoen køre hen over lærredet- og vupti dukker der nye figuranter op. “Læge mærke til billedet! Hvad farve havde paraplyen, som sigtede mod barnevognen?” Og midt i alt det våde og kolde, går der er kvinde og nyder regnvejret.
  Det er nok Gertrudes rivalinde.
  Det er da bare sådan, den her opgave skal kringles.
  Hilsen Ella

  • anniprintz siger:

   Hej Ella
   Jeg tror paraplyen var sort eller blå. Det er der så mange paraplyer, der er. Tak for din kommentar. KH Anni

 11. Hej Anni.

  Dine sætninger falder som regndråber.
  Dine ordbilleder er meget malende, Og det selv om de er ret korte.
  Det er rigtig flot, synes jeg. Og kan næsten lugte regnen.
  Tit er jeg blandt de lidt sure i regnen, men en gang i mellem nyder jeg faktisk regn, så det var dejligt at blive mindet om, at regn kan være rart – især hvis man har husket regntøj eller en paraply 😉

  Vh. Amanda

  • anniprintz siger:

   Hej Amanda
   Jeg kan godt selv lide regnvejr, hvis det ikke fortsætter uge efter uge. Tak for din kommentar.
   kh Anni

 12. suznie siger:

  Hvor er det GODT, Anni, elsker det hektiske ved de korte sætninger, det bliver talesprog midt i konstateringer – fulgte hæsblæsende med, sikke spændende!! Suzanne

 13. Livsglæde siger:

  Kære Anni
  Med forsinkelse får du et kæmpekram og et stort tillykke med fødsellsdagen. Jeg forsøgte på din profil på FB, men teksten hoppede og sprang, derfor hilsnen her.
  Ønsker dig masser af kreativ energi i dit nye år, og glæder mig til fortsat at læse og skrive sammen med dig 🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹

  Kh Livsglæde

  • anniprintz siger:

   Kære Livsglæde.
   Mange tak. De sidste dage har været lidt turbulente, men forhåbentlig får jeg nu tid til at skrive.
   Kh Anni

 14. Maria siger:

  En flot, elegant og stilsikker tekst! Den snor sig som en kæde med perler på snor, og hver perle ses tydligt for det indre øje. Og så regnen. Ja, hvor er det forskelligt, hvordan man oplever regnen, både afhængigt af humør og regnvejrs type. Stille regnvejr kan være forfriskende og ualmindeligt smukt at fotografere i, især om aftenen. Regn i stiv storm har jeg svært ved at tage i større doser, det er næsten som at få lussinger 🙂

 15. glenstrupblog siger:

  Hej Anni

  Masser af god sansning. Tempo i sproget, man sendes filmisk rundt i din regnvejrsby. Og så er der spredt disse små “heller” med regvejrsklichéer, Solitudevej, herrens vejr o.l.
  Der er et eller andet, der alligevel stritter en anelse for mig. Jeg har ledt efter det, er ikke sikker, men jeg tror det er enkelt af dine billeder, der bliver lidt rigeligt “tunge”. Indledningens krydsede klinger og vandpantomime er måske lidt “overpoetiske” her, og den med forkølelse og influenza lidt for reflekteret til det hurtige flow. Det er småting, for det meste er ren nydelse.

  • anniprintz siger:

   Hej Glenstrup
   Jeg vil give dig ret. Den er ikke helt blevet som tænkt. Måske havde jeg for travlt.
   Kh Anni

 16. Hej Anni
  Et deprimerende billede af byen i regnvejr. Ikke engang bandemedlemmerne har lyst til aktivitet. 🙂
  Det står lidt i kontrast til: Elsker regnvejrsbyen. Somme tider kan regnvejr dog godt være forløsende på en eller anden måde!
  Fin tekst!
  Bedste hilsner Anne L

  • anniprintz siger:

   Hej Anne
   Jeg kan selv godt lide regnvejr. Kontrasten er med vilje. Jeg prøver at sætte den sure stemning op mod den glade. tak for din kommentar.
   kh Anni

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.